Searching...
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η εξαπάτηση της συγκυβέρνησης σε ενστόλους και αποστράτους

1/18/2013 04:28:00 π.μ.

<<Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, δεν θα αποτελέσει πρόσχημα για τη μείωση της αποτρεπτικής ικανότητας και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά αντίθετα γίνεται αφορμή για την ανασυγκρότησή τους με προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα.>>


<<Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.>>
<< Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη διασφάλιση και την αναβάθμιση του κύρους των εν αποστρατεία στελεχών και των Ενώσεων τους, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.>>
Αυτές ήταν οι διατυπώσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
 για την Εθνική  Άμυνα και βρίσκονται αναρτημένες στο σάιτ του κόμματος. Στις δεσμεύσεις αυτές έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο πρωθυπουργός και αρμόδια στελέχη της Ν.Δ. με προεκλογικές αναφορές τους  σε επισκέψεις υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και προεκλογικές συγκεντρώσει ς αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών που είχαν προκαλέσει οι ίδιοι.
Η σημερινή πραγματικότητα είναι φυσικά εντελώς διαφορετική.Αυτό που αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε είναι ότι για άλλη μιαφορά κορόιδεψαν  αποστράτους και εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να διασφαλίσουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία τους επιτρέπει να προχωρήσουν την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής είναι τα ανθρώπινα θύματα και προφανώς έτσι εκλαμβάνουν και τους ενστόλους.
     Τα εν ενεργεία στελέχη και οι απόστρατοι πλησιάζουν τις 300.000 και αν υπολογίσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους  καταλαβαίνουμε  ότι  αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν με προεκλογικές δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα για να επιτευχθούν κυβερνητικές αυτοδυναμίες. Από το 2010, όπως έκαναν άλλωστε για όλες  τις κοινωνικές ομάδες , οι μνημονιακές κυβερνήσεις  επιδόθηκαν σε μία εκστρατεία εξευτελισμού τους προκειμένου να μειώσουν  το κύρος τους στην κοινωνία. Τα πλέον επίσημα χείλη της τότε κυβέρνησης τους αποκάλεσαν κοπρίτες, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικούς.   Ενώ ήταν από τους πρώτους που υπέστησαν περικοπές ,οι μοναδικοί στους οποίους αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης κατά 15 χρόνια, οι πρώτοι που είδαν την κατακρεούργηση των μερισμάτων τους, τους παρουσίαζαν ως τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος που λόγω αποστολής εξαιρούνταν, βάζοντας την κοινωνία απέναντί τους.
     Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση ήταν εύκολο η Ν.Δ.  να πάρει τη σκυτάλη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
(με το οποίο συγκυβερνούσε και υλοποιούσε τη βάρβαρη επίθεση κατά των ενστόλων), να πατήσει στην ανάγκη και στη δυσκολία επιβίωσης των ίδιων και των οικογένειών τους  και να δεσμευθεί για άμεση αποκατάσταση των μισθώνσταεπίπεδα του 2009, για άρση του άδικου ηλικιακού ρατσισμού  και αναβάθμιση του κύρους των αποστράτων.
     Οι προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. δεν ήταν ουτοπικές αφού ουσιαστικά ήταν άρσεις αδικιών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αποδεικνύονται όμως ότι ήταν συνειδητά ψεύδη και αποσκοπούσαν για άλλη μια φορά στην κλοπή ψήφου για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.  Όχι μόνο δεν υλοποίησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά δεν έμειναν ούτε στο καθεστώς που παρέλαβαν. Εξαθλιώνουν περαιτέρω τους εν ενεργεία και μεταφέρουν στους αποστράτους τις περικοπές αυτές. Επιβαρύνουν δε τους αποστράτους  επιπλέον με τις περικοπές που υπέστησαν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι. Οι απόστρατοι βρίσκονται στο στόχαστρο  της εγχώριας τρόικα που υλοποιεί αυτό που εύστοχα γράφτηκε ότι <<σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν>>. Εδώ δεν έχουμε περικοπές. Έχουμε εκδίκηση.     Η επιλογή γι’ αυτές  τις περικοπές δεν είναι από λάθος ούτε από άγνοια.  Οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές ήξεραν πολύ καλά τι θα συμβεί στους αποστράτους όταν ψήφιζαν  τις μειώσεις στις μισθολογικές προαγωγές.  Ο Στουρνάρας επίσης  το είχε πει καθαρά στα συνδικαλιστικά όργανα των σωμάτων ασφαλείας. Στη συνάντηση που είχε γίνει ,είχε τονίσει ότι η εγχώρια τρόικα ήταν σύμφωνη και μάλιστα είχε προαναγγείλλει( αυτό για το οποίο κάποιοι δήθεν αιφνιδιάστηκαν και δεν το περίμεναν)   το νέο μισθολόγιο μέσα στο 2013 με κόψιμο των μισθολογικών προαγωγών και περαιτέρω  μειώσεις σε αποστράτους και εν ενεργεία. Τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιων υπουργώνκαι το όψιμο ενδιαφέρον τους για απάλειψη της διπλής περικοπής στους αποστράτους επιεικώς είναι φούμαρα.Εκτός του ότι δεν πρόκειται  να διορθώσουν την αδικία της διπλής περικοπής  σε βάρος τους ,αν το κάνουν θυμίζει τη μέθοδο χότζα προσφέροντας ικανοποίηση για τον περιορισμό του κακού που σημαίνει  και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων για αποκατάσταση.
     Οι δραματικές περικοπές στους εν ενεργεία και αποστράτους  δίνουν διπλό μήνυμα . Η πλειοψηφία του κόσμου έχει τη λαθεμένη άποψη ότι οι ένστολοι αποτελούν το σκληρό πυρήνα του κράτους και επειδή τους χρειάζονται  δεν τους πειράζει κανείς. Η ληστεία στον υποτιθέμενο σκληρό πυρήνα αναγκάζει τους υπόλοιπους να αναδιπλωθούν και να πουν ότι <<αφού δεν γλύτωσαν  αυτοί, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα>>. Το κτύπημα στους ένστολους και απόστρατους εκτός από τον παραδειγματισμό των υπολοίπων προσγειώνει και τους ίδιους στη σκληρή πραγματικότητα. Μας λένε κατάμουτρα:
<< Σε εκμεταλλευόμαστε με μισθό πείνας, χωρίς τα συνταγματικά δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα των υπολοίπων και μετά σε πετάμε σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Όταν σε έχουμε ανάγκη κτυπάμε τις ευαίσθητες χορδές σου και παίρνουμε την ψήφο σου . Μόλις κάνουμε τη δουλειά μας σε πετάμε και επικαλούμενοι τις αξίες και τον πατριωτισμό σου, ζητάμε να μην αντιδράσεις .Γιατί  ηφτώχεια σου , η ανεργία της γυναίκας και του παιδιού σου είναι για το καλό σου. Θα πεινάσεις, δεν θα έχεις γιατρό φάρμακα,  σχολείο, πετρέλαιο να ζεσταθείς, θα πληρώνεις χαράτσια, μπορεί να χάσεις το σπίτι σου γιατί  δεν έχεις να πληρώσεις το δάνειο, μπορεί να πέταξες το αυτοκίνητο σου, αλλά είναι για το καλό σου και για να σωθεί η πατρίδα. Πατρίδα σου είναι οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές, οι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι ,οι ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., οι οφ-σορ εταιρείες, οι πολυεθνικές και τους σώζεις εσύ.Γι’ αυτό σου κόψαμε μισθούς, συντάξεις , μερίσματα και θα συνεχίσουμε να στα κόβουμε όποτε χρειάζεται να σωθούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους  αυτοί που θεωρούμε εμείς πατρίδα σου. Εξάλλου οι θυσίες σου δεν πήγαν χαμένες. Το 10% των πλουσιότερων ελλήνων αύξησαν τα εισοδήματα τους την τελευταία διετία κατά 15%. Όπως βλέπεις τα λεφτά που σου κόψαμε έπιασαν τόπο. Και αν χρειασθεί θα σε χρησιμοποιήσουμε για να τους υπερασπιστείς.>>

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ
     Η εξαθλίωση του κόσμου και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι  αποτέλεσμα αποτυχίας των μνημονίων και των λαθεμένων προγραμμάτων. Δεν έτυχαν ούτε απέτυχαν.
Ήταν καλά προγραμματισμένα και πέτυχαν απόλυτα. Είναι σε εξέλιξη ένας άγριος ταξικόςπόλεμος
. Αυτοί που δημιούργησαν το χρέος , το μεταφέρουν στις πλάτες μας, εξαθλιώνοντάς μας και διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον υποδούλωσης και εκμετάλλευσης.  Ηεθνική άμυνα , η δημόσια  ασφάλεια και  το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας δεν τους ενδιαφέρει.  Το κύριο μέλημά τους είναι η διασφάλιση των κερδών της οικονομικής ελίτ και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του λαού.     Οι περικοπές σε μισθούς , συντάξεις, μερίσματα, κοινωνικές δαπάνες δεν πρόκειται να σταματήσουν και φυσικά δεν θα εξαιρούνται οι απόστρατοι και οι ένστολοι. Η τακτική θα είναι η ίδια. Ληστεία στο λαό, ελαφρύνσεις και απαλλαγές στους πλούσιους.
     Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μας πολιορκούν με εκβιασμούς , διλλήματα, φοβίες και ενοχές για να ελαχιστοποιούν τις αντιδράσεις στις νέες περικοπές που θα επιβάλλουν.
Όπως έκαναν μέχρι τώρα, τα μέτρα που θα παίρνουν κάθε φορά σε βάρος μας  , θα λένε ότι είναι τα τελευταία και μετά θα ακολουθήσει  <<ανάπτυξη>>.
Κάθε φορά θα επιδιώκουν την υποταγή μας, αποκαλώντας τη  σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμό.
     Σκοπός τους είναι  να ρίξουν όσο πιο χαμηλά μπορούν το βιοτικό επίπεδο, να το ισοπεδώσουν, για να ξεπουλήσουν τη χώρα μας , τις στρατηγικές υποδομές της και να παραδώσουν το λαό της απροστάτευτο για εκμετάλλευση.
    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που έχουμε χάσει μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να τα ανακτήσουμε.
     Αυτά που έχουν χαθεί την τελευταία τριετία ήταν κατακτήσεις πολλών δεκαετιών με αγώνα και αίμα.  Για να ανακτηθούν ξανά θα απαιτηθούν αγώνες πολλών ετών με απαραίτητη όμως προϋπόθεση την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Να μπει ένας πάτος στο βαρέλι. Πάτος τώρα δεν υπάρχει.
     Τα ανθρώπινα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουν. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική είμαστε με χρονοκαθυστέρηση εμείς και οι οικογένειές μας εν δυνάμει θύματα που κανείς δεν θα τα θυμάται.
     Σ’ αυτό τον άγριο ταξικό  πόλεμο τα στρατόπεδα είναι δύο. Αυτό της οικονομικής ελίτ  που επιτίθεται με αιχμή του πολιορκητικού της μηχανισμού την εγχώρια τρόικα και το άλλο του λαού που μέχρι τώρα υποχωρεί και δεν έχει προβάλλει την αντίσταση που απαιτείται.  Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.
     Οι ένστολοι και οι απόστρατοι προέρχονται από τα χαμηλά και τα μεσαία λαϊκά στρώματα
. Υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας και του  λαού  και συντάσσονται στο πλευρό του, γιατί τα συμφέροντα αυτά πλήττονται.
Ο πατριωτισμός ο δικός τους είναι προσχηματικός
 και είναι κατατεθειμένος σε ξένες τράπεζες, πολυεθνικές και οφ-σορ εταιρείες και σκοπός του είναι η εκμετάλλευσή μας.
    Ο δικός μας πατριωτισμός είναι γνήσιος και ανιδιοτελής.  Μας δείχνει το δρόμο της αντίστασης μαζί με το λαό απέναντι στην πολιτική της υποδούλωσης, της υποταγής , του ξεπουλήματος και της εξαθλίωσης.
    Η ειρηνική εξέγερση  με ενότητα και ομοψυχία όλου του Ελληνικού λαούμπορεί να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη πολιτική και να ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας. Και φυσικά για να πάρει η ελπίδα σάρκα και οστά  απαιτεί συμμετοχή και όχι ανάθεση.
ΥΓ. Με τις λέξεις << στρατόπεδα ή εμείς και αυτοί>> εννοούνται οι πολιτικές επιλογές . Μην βιαστούν λοιπόν κάποιοι να μιλήσουν ότι αναπαράγονται εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα.Τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα και η ανθρωποφαγία αναπαράγονται με τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η τρκομματική κυβέρνηση για να διαιρέσει και να αποπροσανατολίσει τολαό. Να τον κάνει να βλέπει σαν εχθρό τον φίλο του, τον γείτονά, ακόμα και την ίδια την οικογένειά του.  

                                                                 Τάσος Μαυρόπουλος Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.(ε.α.)
                                                                Συντονιστής του Τμήματος  Σωμάτων Ασφαλείας 

                                                                                           ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text