Searching...
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη για την προσχώρηση στη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του πρώην Γ.Γ.Π.Π. Τάσου Μαυρόπουλου

12/01/2015 09:06:00 π.μ.


Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Είχα την χαρά και την τιμή να συναντήσω δύο δοκιμασμένους αγωνιστές, αλλά και φίλους και συντρόφους, τον Τάσο Μαυρόπουλο, Γενικό Γραμματέα μέχρι τώρα της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παραιτήθηκε εξαιτίας των μνημονίων και της μνημονιακής πολιτικής που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Ο Τάσος Μαυρόπουλος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έδωσε μια μεγάλη μάχη τους προηγούμενους μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, μια μεγάλη μάχη με φυσικές καταστροφές που συνέβησαν, στην πρώτη γραμμή, με φωτιές, πάλι στην πρώτη γραμμή, όχι από τα γραφεία, αλλά στο μέτωπο, προκειμένου να διασώσει ανθρώπινες ζωές πρώτα απ’ όλα αλλά και περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον. Έκανε μια θαυμάσια δουλειά αυτούς τους μήνες και άφησε μια πολύ ουσιαστική παρακαταθήκη πίσω του. Πιστεύω ότι από δω και μπρος η συνεργασία μας, που ήταν πάντα αδιάληπτη και ουσιαστική, θα συνεχιστεί και ενόψει της εκλογικής μάχης και με ορίζοντα μακροπρόθεσμο και μακρόπνοο για την αλλαγή της κοινωνίας, για να ανοίξουμε ένα δρόμο σε μια προοδευτική και ανεξάρτητη Ελλάδα, χωρίς μνημόνια και χωρίς λιτότητα.

Στο πρόσωπο επίσης του Τάσου Μαυρόπουλου βλέπουμε τους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα, στο λιμενικό σώμα, στην αστυνομία, στους άνδρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Και θέλουμε να πούμε προς όλους αυτούς ότι στηρίζουμε τα δικαιώματα, τα εισοδήματά τους και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα ιδιαίτερα. Το τρίτο Μνημόνιο θέλει να δώσει ένα πολύ ισχυρό πλήγμα σε αυτά τα δικαιώματα. Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιαδήποτε ρύθμιση που θα φαλκιδεύει εισοδήματα, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους αυτούς τους χώρους, νευραλγικούς χώρους, στους δυναμικούς αυτούς χώρους, για τη χώρα μας για τον Έλληνα πολίτη. Όπως για όλους τους εργαζόμενους, δεν θα δεχτούμε ούτε ένα βήμα πίσω στις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τα εισοδήματα, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι αυτοί οι χώροι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κρίσιμους και σημαντικούς κλάδους.

Με τον Αποστόλη Καψάλη, ο οποίος ήταν Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, παραιτήθηκε και αυτός, για λόγους μνημονίου και μνημονιακής πολιτικής, μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και συντροφικότητα και κοινοί αγώνες και κοινές προσπάθειες. Ο Αποστόλης Καψάλης έκανε μια θαυμάσια δουλειά στο ΣΕΠΕ, με παρεμβάσεις σε χώρους που δεν είχε πατήσει ποτέ η επιθεώρηση εργασίας. Με μάχη ενάντια σε συμφέροντα, τα οποία θέλουν να κρατάνε διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις. Και αυτή τη δραστηριότητα ανέπτυξε μέσα σε ένα πολύ δύσκολο τοπίο διάλυσης, κυριολεκτικά διάλυσης, των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες θυμίζουν γκέτο, κάτεργο και μεσαίωνα στην Ελλάδα. Σε ένα τέτοιο δύσκολο τοπίο έδωσε τη μάχη του, έχει κάνει μια μεγάλη θετική προσπάθεια και αυτός και αφήνει μια ουσιαστική παρακαταθήκη στο Υπουργείο Εργασίας. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με αντιμνημονιακή σημαία, με σημαία κατά της λιτότητας και με τη σημαία ψηλά για μια ανεξάρτητη, δημοκρατική χώρα, δίνει τη μάχη των εκλογών και πιστεύω ότι με τέτοιους καλούς φίλους δίπλα μας, συνεργάτες και στηρίγματα, θα πάμε πολύ καλά και η νίκη θα είναι μαζί μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:
alt text alt text