Searching...
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τα Προεδρεία Ομοσπονδιών των Ένστολων

1/19/2016 05:28:00 π.μ.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18/1/2016
 
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τα Προεδρεία Ομοσπονδιών των Ένστολων.

«Η κυβερνητική ασφαλιστική κατεδάφιση σφαγιάζει τους πάντες, και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αποστράτους τους, χωρίς καμία εξαίρεση»
Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενη από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τονΤάσο Μαυρόπουλο, υπεύθυνο Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, συναντήθηκαν σήμερα στα Γραφεία της ΛΑ.Ε με τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΕΑΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΟΕΣ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνδικαλιστικών φορέων προς τα κόμματα, με θέμα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:
«Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό δε συνιστά μεταρρύθμιση, που θα σώσει τις συντάξεις, αλλά κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ασφαλιστικών εισφορών. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσής της να μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, ώστε να τα δώσει στους δανειστές για αποπληρωμή του επαχθούς, υπέρογκου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας, Η κυβερνητική πρότασηθίγει όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, χωρίς καμία εξαίρεση και κατά συνέπεια και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αποστράτους τους.
Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων δε σώζουν τις ίδιες και την Κοινωνική Ασφάλιση, αντίθετα οδηγούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στην απόλυτη φτωχοποίηση. Η λύση για την στήριξη και αναβάθμιση των συντάξεων βρίσκεται στην αποκατάσταση και στην αύξηση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή εάν:
  • Μειωθεί η ανεργία με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητας και την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
  • Χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία.
  • Αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί , με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Αυξηθεί η κρατική χρηματοδότησή της σύμφωνα με τις ανάγκες της και την υποχρέωση του κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση.
  • Ανακεφαλαιοποιηθεί, δηλαδή αποκατασταθεί με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και την εργοδοσία.
  • Αξιοποιείται με ασφάλεια και όχι με ρίσκο ή τζόγο η εναπομείνασα κινητή και ακίνητη περιουσία της.
  • Γίνει βαθειά διαγραφή του δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για την χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και των Αποστράτων τους,, που βιώνουν και αυτοί και οι οικογένειές τους, μαζί με όλο το λαό, τις συνέπειες των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, για απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και για στήριξη και αναβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και Ταμείων τους.

Το Γραφείο Τύπου






 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text