Searching...
Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Λόγω προχωρημένης ώρας

3/20/2016 01:44:00 π.μ.




Την Τετάρτη 09/3/16 περίπου 70 μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, σε μία συμβολική διαμαρτυρία, κρέμασαν πανό στα γραφεία της Ε.Ε. που έγραφε στα Αγγλικά «ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» .
Σε ανύποπτη στιγμή και χωρίς λόγο, οι παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν βίαια στη ΓΑΔΑ το δημοτικό σύμβουλο Βύρωνα Θανάση Κοσκινά ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία και τον απελευθέρωσαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
Την ίδια μέρα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Βλαδιμήροβιτς, Θανάσης Κοσκινά, Νίκος Μαγνήσαλης, Τάσος Μαυρόπουλος, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, οι οποίοι είχαν ανεξαρτητοποιηθεί την ίδια μέρα, κατέθεσαν εκτάκτως για συζήτηση δύο ψηφίσματα. Τον ένα για την καταδίκη της βίαιης και αναίτιας προσαγωγής του Θ. Κοσκινά και το άλλο για την στάση της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Τουρκίας που είχε προηγηθεί.
Στο δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν αυτά τα δύο θέματα λόγω προχωρημένης ώρας και τονίσθηκε ότι θα συζητηθούν στο επόμενο το οποίο θα γινόταν σε μία βδομάδα.
Στο δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 17/3/16 αυτά τα δύο θέματα και πάλι δεν συζητήθηκαν λόγω προχωρημένης ώρας.
Καταλαβαίνω ότι τα μέλη μιας δημοτικής αρχής που πριν από 1,5 χρόνο έσκιζαν τα ρούχα τους ενάντια στο ΝΑΤΟ και απαιτούσαν την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων, είναι σε δύσκολη θέση τώρα. Γιατί η κυβέρνηση την οποία υποστηρίζουν και την επικαλούνται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, είναι αυτή που κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και με τη συναίνεσή της έκλεισαν τα σύνορα για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και συμβάσεων και η χώρα μας έγινε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό το θέμα θα έπαιρνε πολύ χρόνο. Έχουμε ξημερώσει όμως πολλές φορές για διάφορα θέματα. Ευτυχώς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει για μας και θα έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε. Το ΝΑΤΟ θα είναι στο Αιγαίο, τα σύνορα προς την Ευρώπη δυστυχώς θα είναι κλειστά για τους πρόσφυγες και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει για τη συμφωνία. Και σαν χώρα το μόνο που μας σώζει είναι η αλληλεγγύη του λαού μας στους κατατρεγμένους.
Το θέμα όμως της καταδίκης της βίαιης και αναίτιας προσαγωγής του Θ. Κοσκινά πότε θα συζητηθεί; Κάτι τέτοιο συζητείται άμεσα και δεν παραπέμπεται. Τα πολιτικά αντανακλαστικά η δημοτική αρχή τα έχει και το έχει αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα τι γίνεται τι έχει συμβεί; Και ήταν ένα θέμα που δεν θα έπαιρνε και το χρόνο που δεν έχουν(όπως λέει η δ.α). Γιατί προφανώς και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θα το καταδίκαζε χωρίς συζήτηση. Τότε τα ΜΑΤ ήταν κακά δεξιά και τώρα καλά αριστερά; Το παραπέμπουν και «παίζουν» γιατί θέλουν να επιβάλουν αφωνία στο δ.σ; έπαιξε ρόλο μήπως η ανεξαρτητοποίησή του την ίδια μέρα ή όλα αυτά μαζί; Γιατί ότι δεν υπήρχε χρόνος δεν γίνεται πιστευτό. Διότι προφανώς η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου θα υιοθετούσε το ψήφισμα, με κάποιες αλλαγές πιθανόν στη διατύπωση, χωρίς εξαντλητική συζήτηση.
Οι μόνοι που πήραν θέση και αντέδρασαν άμεσα, ήταν το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα που καταδίκασαν με δελτίο τύπου την αυταρχική προσαγωγή του Κοσκινά στη ΓΑΔΑ.
Έχουμε όμως υπομονή. Περιμένουμε να συζητηθεί το θέμα την εβδομάδα των παθών που θα έχει και συνάφεια. Ευτυχώς όμως και γι’ αυτό φροντίζει πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που θα κάνουν με τους τοκογλύφους, που πριν ήταν κακοί και τώρα είναι καλοί και λέγονται «θεσμοί», θα πυροδοτήσει δυναμικές αντιδράσεις του λαού και εκεί θα μαζέψουν αρκετούς πάλι.

Τάσος Μαυρόπουλος
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text