Searching...
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

10/04/2016 12:01:00 π.μ.



Το ψέκασμα των συνταξιούχων χθες και των διαδηλωτών προχθές στην Καισαριανή δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει κατά γράμμα τα μνημόνια που ψήφισε, με κάθε τρόπο. Ακόμα και με την καταστολή που αναθεμάτιζε και κατήγγειλε στο παρελθόν. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι να είναι συνεπής απέναντι στους τοκογλύφους στους οποίους παραδόθηκε.

 Προχθές χτύπησε αυτούς με τους οποίους έμπαινε μαζί στο σκοπευτήριο πριν το Γενάρη του 2015. Χθες χτύπησε αυτούς που την πίστεψαν και την ψήφισαν για να σταματήσει το κόψιμο των συντάξεών τους. Όπως θα χτυπήσει και όποιον άλλο χρειαστεί που αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα ισοδύναμά τους ήταν μια απάτη, ότι τον κορόιδεψαν και έκλεψαν την ψήφο του και τώρα του στέλνουν το λογαριασμό, συνεχίζοντας τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τα ΜΑΤ καταστέλλει τώρα τους συνταξιούχους.


  Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για το ψέκασμα των συνταξιούχων, η ανακοίνωση για απαγόρευση χρήσης των χημικών και η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού γι’ αυτές τις εικόνες, είναι για εσωτερική κατανάλωση και για να αποφύγει η κυβέρνηση την κατακραυγή του κόσμου. Οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, είναι υποκριτικές, αφού την ίδια πολιτική των μνημονίων εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια, χτυπούσαν με μανία το λαό που αντιδρούσε και μαζί με την κυβέρνηση ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, γνωρίζοντας πολύ καλά για τις περικοπές των συντάξεων μαζί με τις υπόλοιπες περικοπές και φόρους. Τις συντάξεις τις έκοψαν και θα συνεχίζουν να τις κόβουν όπως θα συνεχίσουν την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού για να τον παραδώσουν απροστάτευτο για εκμετάλλευση στους δανειστές. Τους συνταξιούχους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους θεωρεί βαρίδια όπως τους θεωρούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ. Τους έκλεψαν τα λεφτά από τα ταμεία τους για την «ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» των προηγούμενων δεκαετιών, τα τζόγαραν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα, τους τα πήραν με το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα τους ρίχνουν την ευθύνη και τους καλούν να υπομείνουν την εξαθλίωση στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης». Αν τους επέστρεφαν τα χρήματα που τους καταχράστηκαν, όχι μόνο μειώσεις δεν θα τους έκαναν, αλλά θα τους έδιναν και αυξήσεις. Στις ίδιες τσέπες που πήγαν οι εισφορές που τους έκλεψαν, στις ίδιες τσέπες πάνε και τα λεφτά από τις συντάξεις που τους κόβουν, ζητώντας μέσω των κυβερνήσεων τη συναίνεσή τους .

  Οι αυταπάτες τελείωσαν. Δεξιά και αριστερά μνημόνια δεν υπάρχουν . Η νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι μία και δεν επιδέχεται παρεμβάσεις. Έχει συγκεκριμένους κανόνες και το λογαριασμό τον χρεώνουν στα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, με οποιοδήποτε κόστος. Για το λαό η λύση είναι μία. Παλλαϊκός ξεσηκωμός απέναντι στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική, τα μνημόνια, τους μηχανισμούς τους και τους εκφραστές τους. Μαζί με τους συνταξιούχους πρέπει να ξεσηκωθεί και όλη η κοινωνία, να συγκρουστεί και να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Μονόδρομοι στην ιστορία δεν υπήρξαν ποτέ . Υπάρχει ο άλλος δρόμος της κατάργησης των μνημονίων, της διαγραφής του χρέους και της εξόδου από την ευρωζώνη με ένα αριστερό πρόγραμμα, που θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και θα δίνει προοπτική στο λαό μας. Ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα για το μέλλον.

  Όσο για την αστυνομία, δεν είναι αυτόνομος οργανισμό που κάνει ότι θέλει. Λειτουργεί με βάση εντολές και όποτε θες μπορείς να ελέγξεις τις παρεκτροπές. Όταν όμως έχεις επιλέξει να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των τοκογλύφων εξαπατώντας το λαό, τότε έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και την χρησιμοποιείς σαν εργαλείο για να φοβίσεις και να καταστείλεις αυτούς που δεν μπόρεσες να εξαπατήσεις , αυτούς που πλήττονται από τις επιλογές σου και απεγκλωβίζονται από την εικονική πραγματικότητα και τις ψεύτικες ελπίδες που τους δίνεις. Και αυτοί κάθε μέρα θα γίνονται περισσότεροι.


Τάσος Μαυρόπουλος
Μέλος του Π.Σ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text