Searching...
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

12/06/2016 02:17:00 π.μ.

Μέλη της Κυβέρνησης με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παππά 


Με την ίδια ευκολία και υποτέλεια που υποδέχονται πανηγυρικά τον Ομπάμα και ξερογλείφονται ακούγοντάς τον να λέει ότι «να ξέρετε ότι όσο προχωράτε μπροστά θα έχετε δίπλα σας τις ΗΠΑ», όσο δηλαδή εφαρμόζετε τα μνημόνια χωρίς να αντιδράτε, με την ίδια ευκολία μετατρέπονται σε επαναστάτες και εκφωνούνε επικήδειο στον Κάστρο που δεν προσκύνησε, μπροστά σε ένα λαό με αξιοπρέπεια και περηφάνια, με την ίδια ευκολία πάλι πάνε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την πλήρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παντελή έλλειψη δημοκρατίας. Με την ίδια ευκολία πήγαν και με τους ναζί στο Καστελλόριζο. Σιγά μην κώλωναν στον Κασσιδιάρη και στον Παππά. Έγιναν σπόνσορες των ναζί, νομιμοποιώντας και προβάλλοντας τον «πατριωτισμό» τους, που έχει ως περιεχόμενο, τα τάγματα εφόδου, την εγκληματική δράση, τα κηρύγματα μίσους, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Εδώ δεν ντράπηκαν να πουν στο λαό ότι το τρίτο μνημόνιο δεν θα το καταλάβει, γιατί προνόησαν για τα ισοδύναμα και το παράλληλο πρόγραμμα. Εδώ, την ώρα που έχουν πετσοκόψει τις συντάξεις, δεν ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν πειράξει την πλειοψηφία των συνταξιούχων. Δεν ντρέπονται να εκχωρούν στους τοκογλύφους λιμάνια αεροδρόμια, ΔΕΚΟ, δημόσια περιουσία και στρατηγικές υποδομές και να λένε ότι αυτά είναι ανάπτυξη και επενδύσεις. Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου και δεν ντρέπονται να πουν ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί. Δεν ντρέπονται να αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και με την τσέπη γεμάτη, έστω και προσωρινά, να νομοθετούν τη φτώχεια και να ζητάμε να την υπομείνουμε, γιατί είναι για το καλό μας και για το καλό της χώρας. Εδώ κορόιδεψαν ολόκληρο λαό, θα ντραπούν που ξεπλένουν τους χρυσαυγίτες;
Έφεραν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό. Έκαναν και διαβήματα στο Γ.Γ. ότι δεν κάνει και καλά τη δουλειά του.
Κατήγγειλαν δήθεν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου για τους πρόσφυγες ενώ το είχαν ψηφίσει. Και τους «έδωσαν» τα ίδια τα αφεντικά τους.
Μοίραζαν λουλούδια με τον Νταβούτογλου σε γυναίκες δημοσιογράφους, την ώρα που έκλειναν εφημερίδες και φυλάκιζαν δημοσιογράφους.
Νομιμοποίησαν το καθεστώς Ερντογάν και την Τουρκία ως ασφαλή χώρα και αναβάθμισαν το ρόλο της.
Έκαναν την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και συγχρόνως σήκωσαν τείχος για να προστατευθούμε από τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολεμικών επιχειρήσεων και συμμετέχουμε ως σύμμαχος χώρα στο ξαναμοίρασμα των συνόρων, που βάφεται με το αίμα των λαών.
Με τη στάση τους άνοιξαν την όρεξη στους αλυτρωτισμούς των γειτόνων, δίνοντας διέξοδο εκτόνωσης της εσωτερικής τους κρίσης.
Το ξεπούλημα της Κύπρου με την παρουσία της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης και την παρουσία των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν ως λύση του Κυπριακού.
Υπέγραψαν την τερατώδη συμφωνία CETA μεταξύ ΕΕ-Καναδά.
Καταψήφισαν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την έναρξη διαπραγματεύσεων το 2017 για μια συνθήκη που θα απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα.
Ανέστησαν νεκρούς, έδωσαν ρόλο και δικαίωσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. Ξέπλυναν τον Ομπάμα, τη Μέρκελ ,την ευρωζώνη, το ΔΝΤ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Δηλώνουν με περηφάνια ότι έσωσαν το ευρώ και την ευρωζώνη, την ώρα που η αμφισβήτησή τους σε όλη την Ευρώπη φουντώνει και το οικοδόμημα είναι υπό κατάρρευση.
Νίκησαν τον ελληνικό λαό, που αντιδρούσε στα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό και του ζήτησαν να αφεθεί στη μοίρα του γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Σπίλωσαν το όνομα , τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς την οποία ακόμα και τώρα δεν έχουν σταματήσει να επικαλούνται.

Τόσα έχουν κάνει, στον Κασσιδιάρη και τον Παππά θα σκάλωναν; Ο Παύλος Φύσσας, οι δολοφονίες , τα ρατσιστικά πογκρόμ, τα τάγματα εφόδου, τα κηρύγματα μίσους και οι ύμνοι στον Παπαδόπουλο, στο Χίτλερ και στο Μουσολίνι ανήκουν στο παρελθόν. Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται ότι δεν έχει φραγμούς και όρια. Όπως δεν περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά που έκανε μέχρι σήμερα, όπως δεν περίμενε κανείς ότι το ξέπλυμα των ναζί θα γινόταν από αυτή την κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς για τις επιλογές στης στο μέλλον προκειμένου να μακροημερεύσει.
Η λύση φυσικά δεν είναι ο Μητσοτάκης ούτε οι φασίστες. Με διαφορετικούς ρόλους υπηρετούν το ίδιο σύστημα και είναι προσκολλημένοι στο ίδιο άρμα . Σε τέτοιες περιόδους, αλλοίμονο αν η αριστερά δεν μπορέσει να συνεννοηθεί, να οργανώσει κοινή δράση, να ξεσηκώσει τον κόσμο, να ηγηθεί σε ένα κίνημα αντίστασης και ανατροπής, που θα συσπειρώσει τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα και θα απαιτήσει λύση στο σήμερα, χωρίς να παραπέμπει στη Δευτέρα παρουσία, προβάλλοντας την πρόταση εξόδου από το μονόδρομο που προσπαθούν να μας φυλακίσουν . Να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και τη δυναμική που θα έχει στην κοινωνία η κοινή δράση, διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του. Η κοινωνία έχει δυναμική και περιμένει την έκφρασή της. Αν η αριστερά σε όλες τις εκδοχές της, δεν αναλάβει να εκφράσει αυτή τη δυναμική και να δώσει ελπίδα, θα εκπλαγούμε από τις διεξόδους που θα αναζητήσει ο κόσμος . Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ήδη έχουμε αργήσει. Η ομφαλοσκόπηση, η ζητούμενη καθαρότητα, το ψάξιμο του αντιπάλου στην διαφορετική εκδοχή της αριστεράς, είναι για άλλες περιόδους. Δεν έχουμε αυτή την «πολυτέλεια» σήμερα. Είναι τόσα πολλά τα κοινά, οι αρχές και οι αξίες που μπορούν να χαράξουν το δρόμο που θα βαδίσουμε.
Γιατί διαφορετικά, θα ψάχνουν οι «ειδικοί» και μαζί μ’ αυτούς και εμείς, τις αιτίες που ο κόσμος στρέφεται στους φασίστες και την ακροδεξιά. Και το πρώτο θύμα τότε , θα είναι και πάλι η αριστερά.

Τάσος Μαυρόπουλος
μέλος του Π.Σ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ιστοσελίδες που παρακολουθώ:




alt text alt text